Vierkante video de standaard 

Meer zicht op mobiel

Samenvatting

Het SSL certificaat is de nieuwe standaard in veiligheid rondom websites. Over het hoe, wat en waarom...

Het was al aangekondigd en het is langzamerhand duidelijk aan het worden. Facebook beperkt posts van bedrijven verder in de tijdlijn van haar gebruikers.

De gegevens van websites, speciaal die van zorgwebsites, moeten gegevens versleuteld verzenden worden via een zgn. SSL certificaat. Het wordt de nieuwe standaar nu Google waardeert waarschuwt voor onveilige websites zonder SSL!

De wet verplicht

De Wet Bescherming Persoonsgegevens geeft aan dat het verzenden van persoonsgegevens via een beschermde verbinding moet lopen. De makkelijkste manier om uw website te beschermen is door middel van een SSL certificaat. SSL is een manier om veilig gegevens over het internet uit te wisselen.

Betekenis SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. De derde versie van SSL stond aan de basis van het Transport Layer Security (TLS), de huidige uitvoering van SSL. Maar de naam SSL wordt nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding. Je herkent het aan https voor de website ipv http en aan het slotje voor jouw domeinnaam, zoals je ook bij Phytalis ziet.

Advies CBP

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat.

Website van de zorgpraktijk

Ook uw zorgwebsite gebruikt waarschijnlijk een vragenformulier met persoonsgegevens, misschien zelfs een BSN en een vraag naar klachten? Denk goed na hoe je dan om wilt gaan met de beveiliging van je website. Phytalis bouwt jouw website conform de nieuwste technieken en beveiligt voor een heel klein bedrag jouw website met een gedegen SSL certificaat. Wil je daar meer over weten ga dan hier naar toe!

Forse boete

De wet verplicht het beveiligen van persoonsgegevens. Het CBP ziet er daarom op toe dat deze wet wordt nageleefd. Boetes bij het niet naleven van de regels kunnen oplopen tot € 4500,-. Afgezien van deze boete loopt het nalatige bedrijf ook nog het risico aansprakelijk gesteld te worden voor de schade.

Google ziet SSL als de standaard

Nu Google websites zonder SSL als onveilig aanmerkt, is het vooral verstandig om de website te laten voorzien van een SSL certificaat. Anders heb je straks een mooie, informatieve website die niet te vinden is.

Websites met SSL certificaat zijn de nieuwe standaard.

Online marketing & Webservices

Online marketing kent vele vaktermen. Vaak in het Engels, maar niet altijd direct duidelijk wat ze betekenen. Voor Phytalis is online marketing eenvoudig meer klanten en meer omzet. Bekijk eens onze kennisbank.

Met Phytalis webservices heb je dé partner op het gebied van online aanwezigheid. Altijd veilig en heel gemakkelijk bij te houden. Invoegen van (exteren) software geen probleem. Zonder  enige kennis van websites, bouw je toch alles zelf of samen met Phytalis.

Meer informatie

We hebben heel veel in huis, maar wat is nu echt het voordeel voor  jouw persoonlijke situatie. Dat willen wij graag weten. Omdat elke situatie anders is, stellen we graag persoonlijk contact erg op prijs. Even  vrijblijvend bellen? 

Contact

Geestbrugkade 35
2281 CX  Rijswijk

070-3206157
06-24223958

marcom@phytalis.nl
www.phytalis.nl