SEO - de basis

Samengevat

De basis van SEO is relevante inhoud van goede kwaliteit. Pas geen trucjes toe, die worden genadeloos afgestraft.

SEO betekent zoekmachine optimalisatie (search engine optimization) en is het proces om websites beter vindbaar te maken in zoekmachines. Goede SEO is niet gericht op de zoekmachine, maar op de gebruiker. Het doel van SEO is om gebruikers zo snel mogelijk te voorzien van de beste informatie.

SEO gaat over inhoud

Geen trucjes
In tegenstelling tot wat je misschien vaak hoort is SEO (zoekmachine optimalisatie) geen kwestie van het toepassen van trucjes of technische hoogstandjes. Natuurlijk je website moet - net als je auto - technsich helemaal kloppen, maar alleen techniek is het niet. SEO wordt bepaald door: relevante inhoud van goede kwaliteit. Het bestrijden van trucjes is daarom één van de hoogste prioriteiten voor Google. 

SEO gaat over inhoud
Op basis van complexe berekeningen (algoritmes) wordt bepaald of een pagina relevante informatie bevat voor bepaalde zoekopdrachten. De grote vraag is natuurlijk hoe Google dat precies doet en wat je zelf kunt doen aan SEO om goed te scoren in de zoekresultaten!

De werking van SEO is gebaseerd op relevantie
Een pagina van je website is in de meeste gevallen alleen relevant voor één onderwerp; dat kan één zoekwoord zijn of een combinatie van zoekwoorden, maar goed geschreven pagina’s worden op meerdere zoekwoorden gevonden die met hetzelfde onderwerp te maken hebben (semantiek).

Door middel van een grondige analyse van de inhoud van de webpagina zal Google proberen te bepalen welke zoekwoorden dat zijn. De uitkomst van die analyse heb je grotendeels zelf in de hand door je eenvoudigweg te houden aan een aantal relatief gemakkelijke SEO richtlijnen. Geen geheime trucs, maar gewone online marketing die we hier voor je op een rijtje zetten. Dat lees je hier >>>

HOME
Aanmelden
Online marketing

Online marketing kent vele vaktermen. Vaak in het Engels, maar niet altijd direct duidelijk wat ze betekenen. Via de kennisbank van Phytalis leggen we de termen kort en eenvoudig uit.

Aanmelden voor nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte. Lekker gemakkelijk via onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden
Contact

Geestbrugkade 35
2281 CX  Rijswijk

070-3206157
marcom@phytalis.nl
www.phytalis.nl