Zorg voor sterke wachtwoorden

Samengevat

Sterke wachtwoorden worden steeds belangrijker. Je kunt steeds vaker een wachtzin invoeren.

Maar hoe onthoud je de ingewikkelde wachtwoorden. Daar hebben we goede password managers voor.

Sterke wachtwoorden worden steeds  belangrijker voor jouw eigen veiligheid.

Er bestaan online programma’s die gebruik maken van brute force (rekenkracht). Een programma gebruikt deze rekenkracht om zo snel en zoveel mogelijk wachtwoord combinaties uit te proberen, net zo lang tot hij de juiste heeft. Heb je een eenvoudig en vooral een kort wachtwoord, bijvoorbeeld ‘hallo123’, dan duurt dit slechts één minuut. Vervolgens wordt jouw e-mailadres dan gebruikt om spam te versturen. In dit artikel hoe het beter kan en 3 handige tips.

Maak het hackers moeilijk

Sterk wachtwoord maken
Een kort en eenvoudig wachtwoord als hallo123  is snel te kraken. Dus is het belangrijk om een sterk wachtwoord te hebben. Wat houdt een sterk wachtwoord in?

Een sterk wachtwoord bestaat uit minimaal 12 karakters, namelijk: hoofdletters, kleine letters, cijfers en vreemde tekens, en geen complete woorden die in welke taal dan ook bestaan. Het beste is dat je voor elke website of elk account dat je aanmaakt een ander wachtwoord gebruikt.

TIP: gebruik een wachtzin
Een ander soort wachtwoord is een wachtzin. Hier kun je dus wel woorden gebruiken. Omdat een wachtzin bestaat uit minimaal 6 woorden, is het makkelijker te onthouden en bovendien veel moeilijker om te kraken. Je kan een wachtzin nog sterker maken door er hoofdletters, cijfers en vreemde tekens aan toe te voegen. Voorzetsels en lidwoorden zoals de, je, het of een probeer je te beperken in een wachtzin. Wat ook belangrijk is om te vermelden: gebruik nooit een bekende uitspraak, maar verzin zelf een wachtzin. Maar let op: niet elke website of account heeft de mogelijkheid een wachtzin te gebruiken.

TIP: 2-factor authenticatie
Gebruik naast een goed bedachte wachtzin of wachtwoord een 2-staps authenticatie. Naast een wachtwoord vul je de code op je smartphone in. Zo heb je een dubbele check of jij echt diegene bent die inlogt.

De beste en gratis 2-staps authenticatie apps die je ook op elke mobiele telefoon kunt installeren zijn:

• Google Authenticator
  • LastPass Authenticator
  • Authy

Het is een extra handeling, maar wel extra veilig. Word je wachtwoord gekraakt door een hacker, dan zal de hacker ook moeten inbreken in de 2-staps authenticatie app op je telefoon. Gecombineerd met een sterk wachtwoord maak je het een hacker bijna onmogelijk.

EXTRA TIP: Wachtwoordmanager
Hoe kun je er nou voor zorgen dat je voor al je websites een verschillend en sterk wachtwoord genereert, onthoudt, beveiligt en jezelf ook nog eens tijd bespaart?

Heel simpel, de oplossing komt in de vorm van uitstekende wachtwoordmanagers als Dashlane en LastPass. Deze programma’s zijn beschikbaar als extensie in je browser, programma op je computer, en ook als app op je telefoon.

Betere beveiliging
Eenvoudige wachtwoorden moet je willen vermijden. Wij willen dat jouw gegevens bij ons veilig zijn. Laten we daar samen aan werken en volg onze wachtwoordtips.

Online marketing & Webservices

Online marketing kent vele vaktermen. Vaak in het Engels, maar niet altijd direct duidelijk wat ze betekenen. Voor Phytalis is online marketing eenvoudig meer klanten en meer omzet. Bekijk eens onze kennisbank.

Met Phytalis webservices heb je dé partner op het gebied van online aanwezigheid. Altijd veilig en heel gemakkelijk bij te houden. Invoegen van (exteren) software geen probleem. Zonder  enige kennis van websites, bouw je toch alles zelf of samen met Phytalis.

Meer informatie

We hebben heel veel in huis, maar wat is nu echt het voordeel voor  jouw persoonlijke situatie. Dat willen wij graag weten. Omdat elke situatie anders is, stellen we graag persoonlijk contact erg op prijs. Even  vrijblijvend bellen?

Contact

Geestbrugkade 35
2281 CX  Rijswijk

marcom@phytalis.nl
www.phytalis.nl